Conference Agenda

SUN
16
11:00
18:00
Trade Show
SPECIAL EVENT
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 7 hours - Instructor:
12:30
14:30
Destination Zero: Saving Law Enforcement Lives Moving Forward
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Clements, Matt
15:00
17:00
Street Level Incident Command System
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Pollard, Brian
15:30
17:00
Incident Debrief: Patrol Officer Involved Shooting
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 1.5 hours - Instructor: Comitale, Joshua
18:30
20:30
Incident Debrief - Colorado Springs Hostage Rescue
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Wolf, Bob and Lofgren, Dan
MON
17
08:30
10:00
Opening Ceremony (MANDATORY)
SPECIAL EVENT
Course Length: 1.5 hours - Instructor:
10:00
17:00
Trade Show
SPECIAL EVENT
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 7 hours - Instructor:
10:30
11:30
REDOPS/RAPTOR Program Overview
SEMINAR
Course Length: 1 hour - Instructor: Kim, Byung Hee
11:00
12:00
Business Meeting
SEMINAR
Course Length: 1 hour - Instructor:
12:30
14:30
Embrace the Suck and Dare to be Great: A Challenge to Tactical Officers
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Willis, Brian
13:00
15:00
Rural Manhunt/Attic Barricade - ATF SRT Incident Debrief
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Redd, Robert and RAMSEY, DARIN
13:00
17:00
Less-Lethal, Flash Sound Diversionary Device, Chemical Agent - Instructor Certification FULL
PRACTICAL TRACK
5 DAYS
Course Length: 36 hours - Instructor: Pearson, David
15:00
16:30
Integration of Life Saving Trauma Care Training & Equipment into Law Enforcement
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 1.5 hours - Instructor: Johnson, Michael
18:00
22:00
Welcome Reception
SPECIAL EVENT
Course Length: 4 hours - Instructor:
TUE
18
08:00
12:00
Route 91 Harvest Festival Debrief
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 4 hours - Instructor: Tomaino, Christopher
08:00
12:00
TDI Knife Operator Certification FULL
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Periatt, Chris
08:00
12:00
Terrorism Tactics Against Law Enforcement: Understanding and Defeating the Enemy
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Branyon, Bart
08:00
17:00
Ballistic Shield FULL
PRACTICAL TRACK
2 DAYS
Course Length: 16 hours - Instructor: Maiorano, Chris
08:00
17:00
Critical Incident Management for Patrol FULL
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Miller, R K
08:00
17:00
High Risk Warrant FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Smelser, Christopher
08:00
17:00
Hostage Rescue Training FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Creamer, George
08:00
17:00
Linear Assaults - Trains (Amtrak)
PRACTICAL TRACK
3 DAYS
Course Length: 24 hours - Instructor: Underwood, Robert
08:00
17:00
Managing an Incident Command Post and Tactical Operations Center
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: McDuffie, Ralph
08:00
17:00
Police Counter Ambush Tactics FULL
PRACTICAL TRACK
2 DAYS
Course Length: 16 hours - Instructor: Behun, Jason
08:00
17:00
Police Response to Active Shooter Instructor Certification FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Alwes, Don
08:00
17:00
Resolution of Barricaded Subjects FULL
PRACTICAL TRACK
3 DAYS
Course Length: 24 hours - Instructor: Sherman, Luke
08:00
17:00
Tactical Carbine and Pistol FULL
PRACTICAL TRACK
3 DAYS
Course Length: 24 hours - Instructor: Bailey, Derek
08:00
17:00
Tactical Emergency Medical Support (TEMS) FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Healy, Dennis
13:00
15:00
Behavior Based CQB
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Thrasher, Trevor
13:00
17:00
Barricaded Subject Tactics: Lessons Learned
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Mudrock, Jason
13:00
17:00
Integration of Unmanned Aircraft into the Law Enforcement Agency
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Galante, Anthony
13:00
17:00
Optics Insight and Evaluation
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Beckstrand, Tom
13:00
17:00
The Norwegian Massacre 2011
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 4 hours - Instructor: Grini, Knut and Rye, Geir Eivind
15:00
17:00
Destination Zero: Saving Law Enforcement Lives Moving Forward
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Clements, Matt
WED
19
08:00
10:00
Behavior Based CQB
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Thrasher, Trevor
08:00
12:00
Aerial Platform Operations for Law Enforcement
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Lang, Mark
08:00
12:00
Law and Liability for the Team Leader
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Mescan, Steve
08:00
12:00
MAGNUS Leadership for Specialized Units: An Application of Reversal Theory for Enhanced Wellness and Resiliency
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Javidi, Mitch
08:00
12:00
Millennials and Tactical Teams: Bridging the Gap
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Jaeckle, Tina
08:00
12:00
Never Give Up: Sikh Temple Shooting Incident Debrief and Survival Mindset for Deadly Force Encounters
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Murphy, Brian
08:00
12:00
Night Vision Tactics
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Hickcox, Pat
08:00
17:00
Excellence in Training
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Willis, Brian
08:00
17:00
Introduction to Tactical Science
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Heal, Sid
08:00
17:00
Operators Defensive Tactics for Combative Subjects
PRACTICAL TRACK
2 DAYS
Course Length: 16 hours - Instructor: Ryan, George
08:00
17:00
Prevailing in an Unconventional Gunfight Utilizing Barricade Hides FULL
PRACTICAL TRACK
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 8 hours - Instructor: Patterson, Josh
08:00
17:00
Suicidal Jumper Rescue
PRACTICAL TRACK
2 DAYS
Course Length: 16 hours - Instructor: D'Alesandro, Christian
08:00
17:00
Tactical Knife Use and Deployment for Law Enforcement (User Course)
PRACTICAL TRACK
Course Length: 8 hours - Instructor: Wihongi, Jared
08:00
17:00
Tactical Operations Planning FULL
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Miller, R K
08:00
17:00
Vehicle Engagements FULL
PRACTICAL TRACK
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 8 hours - Instructor: Ayala, Mike
10:00
12:00
Applying the NTOA Tactical Response and Operations Standard to Your Team's Capabilities
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Allen, Ed
10:00
12:00
Rural Manhunt/Attic Barricade - ATF SRT Incident Debrief
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Redd, Robert and RAMSEY, DARIN
13:00
15:00
Law Enforcement Response to Suicidal Subjects: Legal Realities and Options
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Eells, Thor
13:00
15:00
Lessons From the Past: Evolution of the ATF SRT
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Guillot, Robert
13:00
15:00
Street Level Incident Command System
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Pollard, Brian
13:00
17:00
(Un)Common Leadership
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Bethge, Roy and Gadoury, Jamey
13:00
17:00
Aurora Theater Shooting
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 4 hours - Instructor: Redfearn, Stephen and Dailey, Mike
13:00
17:00
Less Lethal Tactical Decision Making
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Murphy, Dan
13:00
17:00
Policing Unmanned and Model Aircraft
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Galante, Anthony
15:00
17:00
Integration of Life Saving Trauma Care Training & Equipment into Law Enforcement
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Johnson, Michael
15:00
17:00
No Offseason: Building the Tactical Athlete
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor:
18:30
20:30
Award Ceremony and Banquet
SPECIAL EVENT
Course Length: 2 hours - Instructor:
THU
20
08:00
10:00
Kennewick, WA Hostage Debrief
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Guerrero, Chris and Whitby, Jarin and Taylor, Jeremy
08:00
10:00
Tackling Shift Work Through Healthy Sleep and Yoga
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: La Reau, Adam and Norton, Janel
08:00
12:00
Crisis Decision Making FULL
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Heal, Sid
08:00
12:00
Millennials and Tactical Teams: Bridging the Gap
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Jaeckle, Tina
08:00
12:00
Tactics and the OODA Loop
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Murphy, Dan
08:00
12:00
Where's Your Twig? Lessons from Sparta
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Gadoury, Jamey and Bethge, Roy
08:00
17:00
Prevailing in an Unconventional Gunfight Utilizing Barricade Hides FULL
PRACTICAL TRACK
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 8 hours - Instructor: Patterson, Josh
08:00
17:00
Tactical Knife Use and Deployment for Law Enforcement (Instructor Course)
PRACTICAL TRACK
Course Length: 8 hours - Instructor: Wihongi, Jared
08:00
17:00
Tactical Scouting
SEMINAR
2 DAYS
Course Length: 16 hours - Instructor: Norton, Travis
08:00
17:00
Top 20 Tactical Concepts
SEMINAR
2 DAYS
Course Length: 14 hours - Instructor: Pearson, David
08:00
17:00
Transforming Your Reality-Based Training Program FULL
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Valone, Dennis
08:00
17:00
Vehicle Engagements FULL
PRACTICAL TRACK
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 8 hours - Instructor: Ayala, Mike
10:00
12:00
Civil Unrest and Ambush on Police Incident Debrief (Baton Rouge)
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Leach, James Darron
10:00
12:00
Incident Debrief - Colorado Springs Hostage Rescue
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Wolf, Bob and Lofgren, Dan
13:00
15:00
Modern Crowd Control Issues
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Fomby, Spencer
13:00
15:00
Survival for the Tactical Team Leader
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Murphy, Dan
13:00
17:00
Large Caliber Rifle Integration in Today's SWAT Teams
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Lang, Mark
13:00
17:00
Never Give Up: Sikh Temple Shooting Incident Debrief and Survival Mindset for Deadly Force Encounters
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Murphy, Brian
13:00
17:00
Rescue Task Force is an Answer, Not THE Answer
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Etzin, James
13:00
17:00
SWAT Command: Understanding the Relationship Between Tactics and Tempo
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Selleg, Jeff
13:00
17:00
Warrant Service Planning and Documentation
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Mescan, Steve
15:00
17:00
Wadsworth Hostage Rescue, Washoe County, NV
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Bello, Marc and Solferino, Corey
15:00
17:00
What Did You Think Would Happen? Less-Lethal Weapons and Their Associated Injuries From a Medical Perspective
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Johnson, Michael
FRI
21
08:00
10:00
Roaming Plains Hostage Incident: Louisville PD
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Humphrey, Paul and Culver, Eric
08:00
12:00
Critical Thinking and Condensed Time Decision-Making for the Team Leader
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Mescan, Steve
08:00
12:00
Hostage Rescue Tactics: Lessons Learned
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Mudrock, Jason
08:00
12:00
SWAT Command: Contemporary SWAT Issues
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Selleg, Jeff
08:00
17:00
Sniper Team Leader Development FULL
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Haugo, Gar
08:00
17:00
SWAT After Action Reporting FULL
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Balthazar, James
10:00
12:00
Holiday Hills Officer Involved Shooting and Manhunt
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Ellis, Eric and Embry, Alex