Conference Agenda

THU
21
08:00
09:00
Opening Ceremony
SPECIAL EVENT
Course Length: 1 hour - Instructor:
09:00
11:30
Legal Issues for Crisis Intervention Teams
SEMINAR
Course Length: 2.5 hours - Instructor: Polse, Anthony
13:00
15:00
Incident Debrief: The Perfect Storm: Negotiating with a Military Police Officer who has Negotiations Training
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Portalatin, Samuel
13:00
17:00
Warrior Survival at Home and on the Streets: Surviving the Lifestyle
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Simons, Susan
15:00
17:00
Incident Debrief: Lock Down on the Las Vegas Strip
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Pannullo, Joe
FRI
22
08:00
10:00
Suicide by Cop
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: McCoy-Arballo, Tammy
08:00
12:00
Team Building: Communication and Motivation
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: McMahon, Deb and King, Troy
10:00
12:00
Suicidal Jumper Rescue
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: D'Alesandro, Christian
13:00
15:00
Incident Debrief: Martinez Brothers Negotiation - Ellis County, Texas
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Vance, John
13:00
17:00
Team Building: Brainstorming and Decision Making as a Team
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: McMahon, Deb and King, Troy
15:00
17:00
Incident Debrief: The Red Roof Standoff
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Bonn, Michael and Rheault, Christian
18:00
21:00
Diamondbacks Baseball Game
SPECIAL EVENT
Course Length: 3 hours - Instructor:
SAT
23
08:00
10:00
Incident Debrief: North Columbus Avenue Incidents
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Garcia, Thomas
08:00
12:00
Advanced Communication Skills: Effective Questioning and Responses
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: McMahon, Deb
10:00
12:00
Negotiator Stress
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: McCoy-Arballo, Tammy
13:00
15:00
Incident Debrief: Trumbull County Jail Hostage Situation
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Cole, Jeffrey
15:00
17:00
Incident Debrief: Suicide by Cop
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: King, Troy
SUN
24
08:00
12:00
Incident Debrief: Platte Canyon
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 4 hours - Instructor: DeAndrea, A J
12:30
14:30
Integration of Unmanned Aircraft Systems (UAS) in Law Enforcement
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Galante, Anthony
13:00
14:00
Law Enforcement Equipment Support (1033) Program
SEMINAR
Course Length: 1 hour - Instructor: Shane, Mike
15:00
17:00
Medical / Legal Issues in TEMS
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Anger, Thomas
15:00
17:00
Street Level Incident Command System
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Pollard, Brian
19:30
21:00
Incident Debrief: 2013 Washington Navy Yard Active Shooter
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 1.5 hours - Instructor: Smith, C. Scott
MON
25
10:30
12:30
Anatomy of a SWAT Call
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Ramirez, Eugene
12:30
14:30
Embrace the Suck and Dare to be Great: A Challenge to Tactical Officers
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Willis, Brian
13:00
15:00
Incident Debrief: Marcus Schumacher Domestic Incident
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Ahlfeldt, William
17:00
18:30
An Evening with Ron McCarthy
SPECIAL EVENT
Course Length: 1.5 hours - Instructor: McCarthy, Ron
20:00
22:00
Welcome Reception
SPECIAL EVENT
Course Length: 2.5 hours - Instructor: