Conference Agenda

SUN
24
11:00
18:00
Trade Show
SPECIAL EVENT
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 7 hours - Instructor:
12:30
14:30
Integration of Unmanned Aircraft Systems (UAS) in Law Enforcement
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Galante, Anthony
13:00
14:00
Law Enforcement Equipment Support (1033) Program
SEMINAR
Course Length: 1 hour - Instructor: Shane, Mike
15:00
17:00
Medical / Legal Issues in TEMS
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Anger, Thomas
15:00
17:00
Street Level Incident Command System
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Pollard, Brian
19:30
21:00
Incident Debrief: 2013 Washington Navy Yard Active Shooter
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 1.5 hours - Instructor: Smith, C. Scott
MON
25
08:30
10:00
Opening Ceremony (MANDATORY)
SPECIAL EVENT
Course Length: 1.5 hours - Instructor: Schechterle, Jason
10:00
17:00
Trade Show
SPECIAL EVENT
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 7 hours - Instructor:
10:30
12:30
Anatomy of a SWAT Call
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Ramirez, Eugene
12:30
14:30
Embrace the Suck and Dare to be Great: A Challenge to Tactical Officers
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Willis, Brian
13:00
15:00
Incident Debrief: Marcus Schumacher Domestic Incident
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Ahlfeldt, William and Christensen, Matt
17:00
18:30
An Evening with Ron McCarthy
SPECIAL EVENT
Course Length: 1.5 hours - Instructor: McCarthy, Ron
20:00
22:00
Welcome Reception
SPECIAL EVENT
Course Length: 2 hours - Instructor:
13:00
17:00
Less-Lethal, Flash Sound Diversionary Device, Chemical Agent Instructor Certification FULL
PRACTICAL TRACK
5 DAYS
Course Length: 34 hours - Instructor: Pearson, David
TUE
26
08:00
10:00
Incident Debrief: Pulse Nightclub Tragedy
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Canty, Mark and Smith, Scott
08:00
17:00
Vehicle Engagements FULL
PRACTICAL TRACK
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 8 hours - Instructor: Ayala, Mike
10:00
12:00
Incident Debrief: Phoenix Police Department
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: Underwood, Bill
10:00
12:00
SWAT Responses to Public Venue Attacks
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Lang, Mark
13:00
15:00
Getting Left of Bang: A Behavioral Approach to Officer Safety and Preventing the Officer Ambush
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Van Horne, Patrick
13:00
17:00
Cultural Competence in Counter-Violent Extremism and Counter Terrorism
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Cader, Dr. Rushdi
15:00
17:00
Incident Debrief: 07/07/16 Murder of 5 Dallas Police Officers
INCIDENT DEBRIEF
Course Length: 2 hours - Instructor: D'Alesandro, Christian and McDonnold, Scott
15:00
17:00
K9 SWAT Deployment
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Smith, Brad
15:00
17:00
Team Leader Legal Liability Concepts
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Mescan, Steve
08:00
17:00
Vehicle Assaults FULL
PRACTICAL TRACK
2 DAYS
Course Length: 16 hours - Instructor: Trapp, Chris
08:00
17:00
Manual and Shotgun Breaching FULL
PRACTICAL TRACK
3 DAYS
Course Length: 24 hours - Instructor: Shumate, Jake
08:00
18:00
Public Order Foundation Course: Intro to Advanced Riot Control
PRACTICAL TRACK
3 DAYS
Course Length: 24 hours - Instructor: Perrin, Geoff
08:00
17:00
High-Risk Warrant FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Smelser, Christopher
08:00
17:00
Hostage Rescue FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Creamer, George
08:00
17:00
Police Response to Active Shooter Instructor Certification FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Alwes, Don
08:00
17:00
Scenario Based Tactical Operations FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Yelton, Bill
08:00
17:00
Tactical Carbine FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Pagnucco, Bret
08:00
17:00
Tactical Emergency Medical Support (TEMS)
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Gibbons, Mark
08:00
17:00
Tactical Long Rifle (Sniper) FULL
PRACTICAL TRACK
4 DAYS
Course Length: 32 hours - Instructor: Hall, Greg
WED
27
08:00
10:00
SWAT Responses to Public Venue Attacks
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Lang, Mark
08:00
10:00
The Behavior-Based Conversation: How to Use Observable Behavior to De-escalate High Tension Conversations
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Van Horne, Patrick
08:00
12:00
Explosive Breaching in Today's Law Enforcement
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Gallagher, Brad
08:00
12:00
Mission Planning for Warrant Service
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Mescan, Steve
08:00
17:00
Excellence in Training
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Willis, Brian
08:00
17:00
Low Light Concepts for Law Enforcement
PRACTICAL TRACK
Course Length: 8 hours - Instructor: Trapp, Chris
08:00
17:00
Responding to Unmanned Aircraft System (UAS) Intrusions
SEMINAR
Course Length: 8 hours - Instructor: Galante, Anthony
08:00
17:00
Tactical Knife Use and Deployment for Law Enforcement (User Course)
PRACTICAL TRACK
Course Length: 8 hours - Instructor: Wihongi, Jared
10:00
12:00
Emotional Intelligence for Law Enforcement
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Selleg, Jeff
10:00
12:00
Street Level Incident Command System
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Pollard, Brian
13:00
15:00
Initial Response Effort to Critical Incidents: Teaching Incident Commanders How to Function in the Edge of Chaos
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Renaud, Cynthia
13:00
15:00
The UK's Tactical Response to Armed Crime and Terrorism
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Long, Tony
13:00
17:00
Contemporary Tactical Policing in a Post-Ferguson Era
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Ijames, Steve
13:00
17:00
High-Risk Warrants: Safeguarding the Process
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Schlegel, Mark
13:00
17:00
Hostage Rescue Decision-Making and Planning
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Murphy, Dan
15:00
17:00
Incident Debrief: 2013 Washington Navy Yard Active Shooter
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Smith, C. Scott
15:00
17:00
K9 SWAT Deployment
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Smith, Brad
18:30
20:30
Annual Awards Banquet
SPECIAL EVENT
Course Length: 2 hours - Instructor: Kern, Tony
08:00
17:00
Tactical Pistol FULL
PRACTICAL TRACK
3 DAYS
Course Length: 24 hours - Instructor: Hilliker, Pat
THU
28
08:00
10:00
Inside the Mind of a Terrorist: Behavior and Motivation
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Greenberg, Cathy
08:00
10:00
Law Enforcement Response to Suicidal Subjects
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Eells, Thor
08:00
12:00
Cutting Through the Fog: Leading During the Uncertainty of a Critical Incident
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Norton, Travis
08:00
12:00
Explosive Breaching in Today's Law Enforcement
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Gallagher, Brad
08:00
12:00
Survival for the Tactical Team Leader
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Murphy, Dan
08:00
17:00
Tactical Knife Use and Deployment for Law Enforcement (Instructor Course)
PRACTICAL TRACK
Course Length: 8 hours - Instructor: Wihongi, Jared
08:00
17:00
Vehicle Engagements FULL
PRACTICAL TRACK
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 8 hours - Instructor: Ayala, Mike
10:00
12:00
Initial Response Effort to Critical Incidents: Teaching Incident Commanders How to Function in the Edge of Chaos
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Renaud, Cynthia
10:00
12:00
The Impact of Emotional Intelligence on Tactical Effectiveness & Leadership
SEMINAR
Course Length: 2 hours - Instructor: Greenberg, Cathy and Vaughan, Neil
13:00
15:00
The UK's Tactical Response to Armed Crime and Terrorism
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Long, Tony
13:00
17:00
A Cutting Edge Tactical Team Selection Process for the 21st Century
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Alfaro, Carlos
13:00
17:00
Barricaded Subjects: Lessons Learned
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Schlegel, Mark
13:00
17:00
Growing Courage: The Leadership Challenge
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Bethge, Roy
13:00
17:00
Understanding the Relationship Between Tactics and Tempo
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Selleg, Jeff
13:00
17:00
Warrior Survival at Home and on the Streets: Surviving the Lifestyle
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Simons, Susan
15:00
17:00
Incident Debrief: Marcus Schumacher Domestic Incident
INCIDENT DEBRIEF
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Ahlfeldt, William and Christensen, Matt
08:00
15:00
Top 20 Tactical Concepts
SEMINAR
2 DAYS
Course Length: 14 hours - Instructor: Pearson, David
FRI
29
08:00
12:00
Cutting Through the Fog: Leading During the Uncertainty of a Critical Incident
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Norton, Travis
08:00
12:00
Ethical Leadership Under Fire
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Rogers, Buck
08:00
12:00
Growing Courage: The Leadership Challenge
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Bethge, Roy
08:00
12:00
Policy Review and Development
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Hardesty, Matt
08:00
12:00
Tactics and the OODA Loop
SEMINAR
Course Length: 4 hours - Instructor: Murphy, Dan
08:00
12:00
Warrior Survival at Home and on the Streets: Surviving the Lifestyle
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 4 hours - Instructor: Simons, Susan
10:00
12:00
The UK's Tactical Response to Armed Crime and Terrorism
SEMINAR
THIS COURSE IS OFFERED ON MULTIPLE DAYS
Course Length: 2 hours - Instructor: Long, Tony